Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει εύκολη κυκλική πεζοπορία φυσιολατρικού ενδιαφέροντος στο δάσος του Σελάκανου. 

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος:

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει απ’ τον γραφικό ομώνυμο οικισμό. Θα περιπλανηθούμε στο μαγευτικό πευκοδάσος, που καλύπτεται από τραχεία πεύκη, αλλά και πρίνους, κυπαρίσια, σφεντάμους, ένα σημαντικό οικοσύστημα ενταγμένο στο δίκτυο Natura και ο μεγαλύτερος μελισσοπαραγωγικός τόπος της Κρήτης. Το περπάτημα μέσα στο δάσος από γραφικά μονοπάτια, δίπλα σε επιβλητικά φαράγγια και πηγές με τρεχούμενο νερό, θα αποζημιώσει κάθε περιπατητή κι είναι ιδανική για νέα μέλη, οικογένειες με παιδιά καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη πείρα ή εξοπλισμό.

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 8:00 .το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με Ι.Χ. με μάσκα και με τα προβλεπόμενα μέτρα  ασφαλείας. Οι επιβάτες να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει rapid test. Καταβολή αντίτιμου 5 € στον οδηγό του οχήματος. Τα αυτοκίνητα από Άγιο Νικόλαο θα ακολουθήσουν τη διαδρομή από Καλό Χωριό-Πρίνα-Μάλλες. Όσοι έρχονται από Ιεράπετρα να είναι στην είσοδο του οικισμού του Σελάκανου στις 9:00 .

Διάρκεια: 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Βαθμός δυσκολίας:1

Αρχηγός: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ 6944782507)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook