Η γερουσιαστής Λάουρα Γκρανάτο δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στις συνεδριάσεις του σώματος στην Ιταλία το επόμενο δεκαήμερο, καθώς αρνήθηκε να επιδείξει το πράσινο πάσο εμβολιασμού.

Η απόφαση ελήφθη από το προεδρείο της ιταλικής Γερουσίας εξαιτίας της συμπεριφοράς της Γκρανάτο: σήμερα το πρωί εισήλθε στη Γερουσία χωρίς να επιδείξει, ως όφειλε, το πράσινο πάσο εμβολιασμένου.

Οι υπάλληλοι που βρίσκονταν στην είσοδο ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους, και το απόγευμα επιβλήθηκαν οι σχετικές κυρώσεις.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε δήλωσε νωρίτερα αναφορικά με τις αντιδράσεις στη χρήσ του πράσινου πάσου πως «πρόκειται για διαμαρτυρίες με χαρακτήρα πρόκλησης και δεν πρόκειται να σταματήσουν άμεσα. Είναι, επίσης, μια διαμαρτυρία η οποία έδειξε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν νέοι ευαίσθητοι στόχοι που πρέπει να προστατευθούν», δήλωσε.

Γερουσιαστής των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία

Η Γκρανάτο, η οποία εξελέγη με τα Πέντε Αστέρια αλλά στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, το μεσημέρι πήρε μέρος σε συνεδρίαση της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων, η οποία ασχολήθηκε, ακριβώς, με την εφαρμογή της απόφασης για επέκταση του πάσου σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Το απόγευμα, όμως, δεν της επετράπη να εισέλθει στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο για να απαντήσει στην υπουργό Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, η οποία είχε μόλις ολοκληρώσει την ομιλία της.

Βάσει της απόφασης που ελήφθη σήμερα, όποιος γερουσιαστής δεν επιδεικνύει το green pass, στο εξής θα μένει εκτός του μεγάρου της ιταλικής Γερουσίας, του Παλάτσο Μαντάμα.

Υποχρεωτικό για όλους το πράσινο πιστοποιητικό στην Ιταλία

Το υγειονομικό πάσο έγινε υποχρεωτικό στις 15 Οκτωβρίου στην Ιταλία για όλους τους εργαζόμενους, με το μέτρο να εφαρμόζεται χωρίς σημαντικά προβλήματα, παρά τις μεμονωμένες διαμαρτυρίες.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι υιοθέτησε το μέτρο αυτό, ένα από τα αυστηρότερα παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook