Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιείται και πάλι παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί φέτος και στο δήμο Κισσάμου κανονικά με τη συμμετοχή των μαθητών, σωματείων, οργανώσεων και του στρατού μετά από δύο χρόνια καθώς πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν για την πανδημία. 

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων εορτασμού και της παρέλασης στο δήμο Κισσάμου έχει ως εξής:

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 

1. Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα εκπαιδευτήρια του Δήμου μας με ευθύνη των Δ/ντων και των Προϊσταμένων των σχολείων.

 2. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από αντιπροσωπείες μαθητών με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.

17:30  Εσπερινός  στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 

Ώρα 07:00 πρωινή, η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου “Ειρηναίος Γαλανάκης” και χορωδία από κατοίκους της πόλης, θα τραγουδήσουν το εωθινόν στην πόλη της Κισσάμου.

Ώρα 07:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα 07:00-10:00π.μ Όρθρος, Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό   Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ώρα 10:30 π.μ. επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, θα ακολουθήσει ομιλία για τη σημασία της επετείου από την κ. Κοτρώτσου Σπυριδούλα, δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου.

Ώρα 11:30 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Τζανακάκη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου “Ειρηναίος Γαλανάκης”.

Ώρα 12:00 παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και σωματείων στην οδό Σκαλίδη, παρουσία των αρχών της πόλης. Την παρέλαση θα συνοδεύσει  η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου “Ειρηναίος Γαλανάκης”.

Τελετάρχης: Ορίζεται, ο κ. Μπατουδάκης Μιχάλης,  Δ/ντης 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν συμφώνα με της ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook