Η Φλόγα της Αγάπης και της Αλληλεγγύης της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά. 31η Αμφικτιονία παρουσία και της Μίνας Γκάγκα.

Η πορεία της ξεκίνησε από την Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημοτική Αγορά) και κατέληξε στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Χανίων (Τριμάρτυρη).

Εκεί πραγματοποιήθηκε η αφή της φλόγας.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν η διάδοση του εθελοντισμού και ειδικότερα της εθελοντικής αιμοδοσίας, των βλαστοκυττάρων και του μυελού των οστών στην πόλη μας.

Σημειώνεται ότι μετά την λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 31η Αμφικτιονίας, η οποία αποτελεί ένα επιστημονικό συνέδριο με άξονα τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της αιμοδοσίας. Η εκδήλωση έγινε στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, αμέσως μετά τη λήξη της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α.  

Η 31η Αμφικτιονία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και εκτός από μέλη συλλόγων αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και επιστήμονες-ομιλητές και συμμετείχε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook