"Δίνονται κίνητρα όπου υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό"

Ικανοποιημένη από τα ποσοστά εμβολιασμού στα Χανιά φάνηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα που βρίσκεται στα Χανιά από χθες και σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη των φορέων στο νοσοκομείο Χανίων.

Όπως είπε η κα Γκάγκα τα ποσοστά εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό των Χανίων είναι πολύ καλά και παρουσίασαν άνοδο μέσα στο καλοκαίρι. Ειδικότερα στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στις δομές υγείας της Κρήτης η κα Γκάγκα τόνισε ότι τα ποσοστά ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών στο νησί δεν είναι μεγάλα. Στους γιατρούς είναι πολύ μικρά ενώ στους υπόλοιπους υγειονομικούς και το διοικητικό προσωπικό είναι λίγο μεγαλύτερα. Δεν πρέπει όμως όπως είπε να είμαστε χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα. 

"Έχουμε καθημερινή επικοινωνία με την 7η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε όποια προβλήματα προκύπτουν να προσπαθούμε να τα λύσουμε, δίνουμε μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα και πραγματικά ελπίζω ότι οι συνάδελφοί μου θα εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς όλοι. Εκεί που υπάρχουν κενά δίνουμε περισσότερα κίνητρα για τους γιατρούς, ανοίγουμε τους καταλόγους των νοσηλευτών κάνουμε ό,τι μπορούμε,"  τόνισε η κα Γκάγκα.

Επιπλέον η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στη χθεσινή συμμετοχή της στην 31η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας στα Χανιά τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η εθελοντική αιμοδοσία και ευχαριστώντας τους εθελοντές αιμοδότες για αυτό το δώρο ζωής.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook