Υπάρχουν μόνο 4 συστατικά γι’ αυτό το κοκτέιλ, που έστω μια φορά στη ζωή σας αξίζει να το δοκιμάσετε.

Το μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό after-dinner ποτό δημιουργήθηκε το 1983 στο Soho Brasserie του Λονδίνου από τον bartender Dick Bradsell. O μύθος λέει ότι ένα μοντέλο μπήκε στο μπαρ κατά τις 10 το πρωί και ζήτησε από τον Bradsell κάτι δυνατό για να “την ξυπνήσει και να την ταρακουνήσει” καθώς είχε αρκετές ώρες δουλειάς μετά.

Υλικά (για ένα κοκτέιλ)

30 ml έτοιμο καφέ espresso
30 ml λικέρ καφέ όπως Kahlúa ή Mr. Black
15 ml απλό σιρόπι
45 ml βότκα
πάγος

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ και χτυπάτε δυνατά για να παγώσει εντελώς ο καυτός εσπρέσο και να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς αφρός (περίπου 15 δευτερόλεπτα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook