Με κοινή ανακοίνωση τους οι πέντε παρατάξεις που αποτελούν την αντιπολίτευση του Δήμου Ηρακλείου έκαναν γνωστούς τους λόγους που αποφάσισαν την αποχή τους από την διαπαραταξιακή συζήτηση.

Η κοινή ανακοίνωση των πέντε παρατάξεων:

Σε  συνέχεια  του από  21/10/2021  ηλεκτρονικού μηνύματος  με θέμα  , πρόσκληση διαπαραταξιακής   συνάντησης  για συζήτηση του θέματος των Δημοτικών τελών  θέλομε να σας ενημερώσουμε  ότι :

Α.  Οι  συζητήσεις  όλων των θεμάτων  πρέπει να  διεξάγονται ( θεσμικά ) στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου όλοι οι σύμβουλοι θα εκφράζουν τις προτάσεις, τις  σκέψεις τους και θα ψηφίζουν επί αυτών 

Β.  Κάθε άλλη διαδικασία  που παρακάμπτει ή υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μάς βρίσκει σύμφωνους

Γ. Βασικό στοιχείο έναρξης  διαλόγου  στα  θεσμικά όργανα  είναι η κατάθεση από την Δημοτική αρχή  θέσεων και αναλυτικών  προτάσεων  για κάθε θέμα και όχι μόνο τίτλους θεμάτων ( όπως συμβαίνει με την σημερινή πρόσκληση) 

Δ. Εάν  από  τον διάλογο στα θεσμικά όργανα διαφανεί  σύγκληση  απόψεων , τότε θα μπορούσε  μία συνταχθεί  σχέδιο απόφασης    που θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο

Για  όλους τους παραπάνω λόγους και με σεβασμό στους θεσμούς , δεν  μπορούμε να  συμμετέχουμε  στην  διαπαραταξιακή  που μας  καλείται.
 
Οι  Δημοτικές  Παρατάξεις
 
«Ηράκλειο 3.7.5»
 
«Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες»
 
«Συνεργασία για το Ηράκλειο»
 
«Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου»

«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ αξίζει»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook