Μια μαζική σε συμμετοχή μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στον κόμβο των Μουρνιών από όπου ξεκίνησαν την αυτοκινητοπομπή τους προς τη Δημοτική Αγορά Χανίων, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια στην αντιπεριφέρεια Χανίων όπου επέδωσαν ψήφισμα και ακολούθως να πάνε στη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Οι κτηνοτρόφοι τους οποίους στηρίζουν και οι αγρότες διαμαρτύρονται για την ΚΥΑ που αφορά στην κατανομή των βοσκοτόπων και επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων αλλά και για άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι απόψε οι αγρότες της Κρήτης ταξιδεύουν στην Αθήνα για να έχουν συνάντηση αύριο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ραντεβού για τους Χανιώτες και τους Ρεθυμνιώτες είναι στις 20.00 στο λιμάνι της Σούδας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και της μεταβασης των αγροτοκτηνοτρόφων στην αντιπεριφέρεια, έκλεισε ο δρόμος στην πλατεία των Δικαστηρίων λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Τα αυτοκίνητα ήταν παρατεταγμένα σε όλο το μήκος της οδού Ανδρέα Παπανδρέου

Τελευταίος σταθμός των αγροτοκτηνοτρόφων ήταν η Διεύθυνση Δασών Χανίων. 

Μολονότι στην αρχή επικράτησε ένταση στα όρια πάντως του θεμιτού, εν τέλει αντιπροσωπεία των αγροκτνηοτρόφων που συζήτησε με την διευθύντρια Δασών Νομού Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη έλαβε τη δέσμευση της τελευταίας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να γίνουν αποδεκτά τα καίρια και σημαντικά αιτηματα των αγροτών.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρχε η πρόθεση κατάληψης του Δασαρχείου εντός των γραφείων, λόγω των εξηγήσεων που δόθηκαν και των κινήσεων που θα δρομολογηθούν, ελήφθη η απόφαση για τις επόμενες 36 ώρες να υπάρξει αποκλεισμός του Δασαρχείου εκτός αυτού, με την υπηρεσία και αύριο να λειτουργεί κανονικά.

Δηλώσεις από το Δασαρχείο Χανίων

Τι ανέφεραν η Πολύμνια Σκλαβάκη και ο Γιάννης Βερυκάκης.

Δείτε φωτο και από την προσυγκέντρωση στον κόμβο Μουρνιών

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook