Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών: «Έγινε το αναπόφευκτο, ευτυχώς χωρίς θύματα»

Ευθύνες στον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Χανίων επιρρίπτουν κάτοικοι των Μουρνιών για την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί με τους τεράστιους ευκάλυπτους τα κλαδιά των οποίων κρέμονται ως «Δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τους διερχόμενους.

Ο λόγος είναι πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για κλάδεμα των δέντρων – όπως συμβαίνει πολλές φορές – το θέμα του ποιος είναι αρμόδιος μετατρέπεται σε «μπαλάκι» μεταξύ Δήμου και Αντιπεριφέρειας.

Το αποκορύφωμα συνέβη το πρωί του Σαββάτου όταν ένα επικίνδυνο μεγάλο κλαδί έσπασε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε καλώδια και από καθαρή τύχη δεν περνούσε εκείνη την στιγμή κάποιο όχημα ή πεζός.

Μάλιστα η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών με ανάρτησή της αποκαλύπτει πως και εγγράφως είχε ενημερώσει.

«Έγινε το αναπόφευκτο.. Όπως έχουμε ενημερώσει εγγράφως (όπως και κάτοικοι της περιοχής) αρκετές φορές τους αρμόδιους συνέβη αυτό που όλοι φοβόμαστε….

Το ευτύχημα είναι ότι. 

1ον Έγινε σε παράλληλο δρόμο της εθνικής οδού και όχι εντός της. 

2ον Έγινε σε ώρα που δεν υπήρχε κίνηση. Και σε μέρα που τα κοντινά σχολικά συγκροτήματα (ΕΠΑΛ Γυμνάσιο, Δημοτικό , νηπιαγωγεία) και ΔΕΥΑΧ, ήταν κλειστά..

3ον Το κλαδί που έσπασε ακούμπησε στον δρόμο κρεμασμένο από τα καλώδια..

Έτσι τα καλώδια (που είναι παντού κάτω από τους ευκαλύπτους) δεν έσπασαν.. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν έσπαγαν!!!!! Κάτι που αργά η’ γρήγορα ( όπως έχουμε ξαναπεί , θα συμβεί..

Όπως θα συμβεί κι επάνω στην εθνική οδός κάποια στιγμή.. 

4ον Έγινε ενώ υπήρχε άπνοια.. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν φυσηξουν ισχυροί άνεμοι?!!!!. 

Ευχόμαστε το σημερινό γεγονός να κάνει τους υπεύθυνους να επισπεύσουν τις διεργασίες κοπής των τεράστιων  ιδιαίτερα επικίνδυνων αυτών δένδρων..»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook