Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 υπεγράφη στον Πειραιά, στον εξαιρετικό χώρο του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ).

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν και ο Πρόεδρος του Ν.Μ. Κρήτης ο κ. Εμμανουήλ Πετράκης, Με την υπογραφή του μνημονίου τονίζεται η εξωστρέφεια του Ναυτικού Μουσείου  Κρήτης και η αρμονική συνεργασία μεταξύ φορέων Ναυτικής Παράδοσης για την καλύτερη προβολή και διατήρηση της Ναυτικής Κληρονομιάς και της Ιστορίας του τόπου.

Παρευρέθησαν από πλευράς Ναυτικού Μουσείου Κρήτης η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας κα. Ελευθερία Δούκα, ο Ταμίας κ. Νικόλαος Μπινάκης, και τα μέλη κ. Σήφης Μαρκάκης, και ο κ. Γεώργιος Σαμαρτζής. Από πλευράς ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Αριστείδης Καθρέπτας, ο Ταμίας κ. Δημήτριος Μπαλόπουλος, και τα μέλη κα. Κρίστυ Ε. Ιωαννίδου και ο κ. Γεώργιος Μαραγκουδάκης. 

Η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με έναν φορέα διατήρησης και προβολής της Ναυτικής Ιστορίας και Παράδοσης όπως είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την υλοποίηση των βασικών σκοπών του Μουσείο μας. Η συνεργασία αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντικά αποτέλεσμα έντονου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής  Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) είναι ένα  σωματείο µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός του Ινστιτούτου  είναι η ενθάρρυνση και η προαγωγή της έρευνας και της µελέτης επί θεµάτων αναφερόμενων στη ναυτική ιστορία και παράδοση, η προβολή και η διάδοση της ως άνω ιστορικής γνώσης καθώς και η διάσωση σχετικών τεκμηρίων καθώς και η έκδοση βιβλίων σχετικών με την ναυτική ιστορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook