Ο κανόνας ισχύει και για παιδιά από 12 ετών και άνω

Η Γερμανία, μετά την Αυστρία, φαίνεται να οδεύει και εκείνη σε ολικό lockdown και την ίδια ώρα κατατάσσει και την Ελλάδα στις «περιοχές υψηλού κινδύνου», κάτι που σημαίνει πως όποιος ταξιδεύει από τη χώρα μας προς τη Γερμανία και είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να μπει σε καραντίνα.

Με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» από την Κυριακή (21/11) η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία μπαίνουν στη λίστα υψηλού κινδύνου για τη Γερμανία.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook