Βήμα – βήμα εντοπίστηκαν οι απατεώνες που είχαν «χτυπήσει» από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη

Η προσπάθεια εξαπάτησης Ιεράς Μονής στην Κίσαμο, ήταν το μοιραίο λάθος ενός ζευγαριού απατεώνων με θύματα σε ολόκληρη την χώρα.

Μετά την σχετική καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, ο Διοικητής και οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι και επικοινωνώντας και με άλλες περιοχές της χώρας, διαπίστωσαν πως μια 44 χρονη Ελληνίδα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με  υπευθύνους Ιερών Ναών και Φιλόπτωχων Σωματείων προσποιούμενη υπάλληλο Δημοσίου Φορέα.

Παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, και τους έπειθε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό που τους υποδείκνυε και ο οποίος ανήκε στον 43χρονο Ελληνα συνεργό της.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Α.Τ. Κισάμου, από την 31.08.2021 έως και την 12.11.2021 η 44χρονη είχε διαπράξει 21 απάτες ενώ στον συγκεκριμένο λογαριασμό του 43χρονου είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.075 ευρώ.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ατόμων κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ενδέχεται εντός των επόμενων ωρών  και η σύλληψή τους στην Αθήνα με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα  Κισσάμου.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook