Έστω και αν χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι ο Πλατανιάς πήρε την πρόκριση για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, αποκελίνοντας εκτός έδρας τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών.

Η ομάδα του Τίμου Καβακά μετά από το 0-0 σε 90’ και παράταση επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 και τώρα πλέον περιμένει την Κέρκυρα στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο αγωνιστικός χώρος, που δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές με τον Πλατανιά να απειλεί με σουτ από τους Ναζλίδη (23’) και Δράμι (29’), τα οποία απέκρουσε ο Σαμουηλίδης.

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα στο 111’ όταν ο Μπασιούκας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Αγγελάκη (Μακεδονίας).

Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το αριθμητικό πλεονέκτημα και το ματς πήγε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ήταν πιο ψύχραιμη η χανιώτικη ομάδα, ενώ και ο Λαζαρίδης με μία απόκρουση πέναλτι βοήθησε σημαντικά.

Αναλυτικά η σειρά των πέναλτι:
Μιρτσέτα 0-1

Μαγκανάς 1-1

Γκονζάλες 1-2

Κοσμάς απέκρουσε ο Λαζαρίδης

Κουρτεσιώτης 1-3

Δρούζας 2-3

Ναζλίδης 2-4

Γκάγκας 3-4

Μαραγκουδάκης δοκάρι

Μπλατσέρης άουτ.

Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών (Σάκης Αλεξίου): Σαμουηλίδης, Λαμπερνάκης, Γκάγκας, Δρούζας, Μπλατσέρης, Μπακανος (95\’ Χατζημιχαήλ), Ζάρκοφ, Κεφαλάς (80\’ Μαγκανάς), Πιπινίκας (57\’ Τσελεμπής), Κοσμάς, Μπασιούκας.

Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος (106\’ Τσοντάκης), Τζανής, Θεοδωρέλλης (91\’ Ραπτάκης), Πότσι, Γκονζάλες, Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Δράμι (58\’ Τσεσμελής).

Ηρωική πρόκριση ο Διαγόρας

Στο άλλο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η β’ φάση ο Διαγόρας πήρε την πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι επί του ΠΑΟ Ρουφ με ήρωα τον τερματοφύλακά του, Πονηρό, που έκανε δύο αποκρόυσες στη διαδικασία αυτή.

Οι γηπεδούχοι είχαν αστοχήσει σε πέναλτι και στο 105’ της παράτασης με τον Καφέ, ενώ η ομάδα της Ρόδου είχε μείνει με 9 παίκτες λόγω αποβολών των Μπαούρη (89’) και Μπακάλη (105’).

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook