Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό

Υλικά για 6 τεμ.:
300 γρ. μπισκότα βουτύρου ή τύπου digestive
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη

Για την κρέμα:
600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Για τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, χωρίς όμως να πήξει. Στο multi θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο με σπάτουλα ή με τα δάχτυλα, μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Ακουμπάτε 6 ατομικά τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και ύψους 4 εκ. στον πάγκο σας που έχετε στρώσει με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Στρώνετε τον πάτο τους με το μείγμα του μπισκότου, πιέζοντάς το πολύ καλά προς τα κάτω.

Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρετε μια κρέμα που να μοιάζει με σαντιγί

Με ένα κουτάλι παίρνετε κρέμα και γεμίζετε τα τσέρκια μέχρι επάνω, ισιώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η κρέμα. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook