Εξετάζεται περαιτέρω αυστηροποίηση των υγειονομικών μέτρων στη Γερμανία

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού δηλώνει ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, με το βλέμμα στην αναχαίτιση της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα του.

«Αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα», έκανε γνωστό το περιβάλλον του μελλοντικού σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε, λοιπόν, «ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης» σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ της υπηρεσιακής καγκελαρίου και των επικεφαλής των 16 κρατιδίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της Covid.

Συζητείται μίνι lockdown στη διασκέδαση

Εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι τώρα, η Γερμανία έχει αποκλείσει την επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε η γειτονική της Αυστρία, αλλά και η Ελλάδα.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και μόνο, προς ώρας: Για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ).

Η υγειονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη, πάντως, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%).

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook