Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Με λάμπροτητα εορτάστηκε σήμερα στα Χανιά η ενσωμάτωση της Κρήτης και επίσημα στο ελληνικό κράτος την 1η Δεκεμβρίου του 1913.

Φορείς και πολίτες γιόρτασαν και φέτος την επίλυση του κρητικού ζητήματος και την ένωση της νήσου με τη χώρα.

Στις φετινές εκδηλώσεις στα Χανιά, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Το πρωί τελέστει θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων και στη συνέχεια επίσημη δοξολογία.

Ακολούθησε πομπή με Κρητικούς να κρατούν την ελληνική σημαία φτάνοντας στο Φρούριο του Φιρκά για την έπαρσή της.

Κατά την έπαρση της σημαίας πέταξαν σε σχηματισμό αεροσκάφη F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκεται ανοιχτά του ενετικού λιμανιού.

Από το Φρούριο του Φιρκά ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για το μήνυμα της ημέρας και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εθνική ολοκλήρωση: “Αυτή η μέρα μας διδάσκει ότι η εθνική ολοκλήρωση έχει σημαντικές προϋποθέσεις. Πρώτη είναι η σταθερή προσήλωση και πίστη στις εθνικές αξίες, δεύτερη είναι ο συνεχής αγώνας, καθώς η εθνική ολοκλήρωση δεν επετεύχθη σε λίγα χρόνια αλλά απαίτησε μακρόχρονες και αιματηρές προσπάθειες και θυσίες. Τρίτη είναι η σωφροσύνη, η διπλωματία και η πολιτική ευστροφία που αποτελούν προϋποθέσεις όλων των επιτυχιών. Αυτά είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται από τη σημερινή ημέρα μνήμης μαζί με την οφειλόμενη τιμή σε όλους εκείνους που κατέστησαν πραγματικότητα την εθνική ολοκλήρωση με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.”

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook