Μια ιταλική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
4 μικρά φιλέτα στήθη κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
60 γρ. σπανάκι baby
1 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και προσθέστε το στο τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί και μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε τις ντομάτες και το κρασί και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίξτε την κρέμα και το ζωμό, βάλτε το κοτόπουλο στο σκεύος και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
Βήμα 5
Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τα φύλλα βασιλικού.

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook