Το λάθος που κάνετε και επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών σας

Αν υπάρχει ένα χτένισμα που σας βολεύει και σας εξυπηρετεί στην καθημερινότητα σας, για παράδειγμα μία αλογοουρά, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα, καθώς με το να έχετε κάθε μέρα το ίδιο χτένισμα, όσο άνετο και πρακτικό κι αν είναι, προκαλείτε βλάβες στα μαλλιά σας.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να αλλάζετε το χτένισμά σας και να αφήσετε τα μαλλιά σας να κάνουν ένα διάλειμμα από τα συνεχή τραβήγματα και περίτεχνα πιασίματα. Πράγματι, σύμφωνα με το Byrdie, είναι καλή ιδέα να θεσπίσετε κάποιες «μέρες ξεκούρασης» στις οποίες αφήνετε τα μαλλιά σας εντελώς ελεύθερα.

Η αλογοουρά σε καθημερινή βάση προσθέτει άγχος στα μαλλιά σας

Για αρχή, η καθημερινή αλογοουρά σας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από ό,τι νομίζετε. Σύμφωνα με το thelist.com και την κομμώτρια, Jenna Marie Shafer, «Όταν έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα στην ίδια αλογοουρά κάθε μέρα, προσθέτετε άγχος στο ίδιο σημείο ξανά και ξανά, και τελικά αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας να σπάσουν στη βάση της αλογοουράς».

Έτσι, ακόμα κι αν τρέχετε συνεχώς από και προς το γυμναστήριο, βγάλτε τα μαλλιά σας από το scrunchie για λίγο, καθώς αν πιάνετε την αλογοουρά σας στο ίδιο σημείο κάθε μέρα, θα μπορούσατε να ασκήσετε σοβαρή πίεση στα μαλλιά σας. Εάν, ωστόσο, πρέπει να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα σε καθημερινή βάση, προτιμήστε μαλακά μαντήλια μαλλιών, τα οποία δεν έχουν καθόλου μέταλλο πάνω τους!

Αφήστε ελεύθερα τα μαλλιά σας, αλλάζοντας τη χωρίστρα τους

Εκτός από το να δίνετε περιθώρια για να αναπνέουν, αφήνοντας τα μαλλιά σας να πέφτουν αβίαστα στους ώμους σας, είναι συνετό να αλλάξετε και τη χωρίστρα σας. Το Good Housekeeping εξηγεί ότι η αλλαγή της τοποθέτησης της χωρίστρας των μαλλιών σας δίνει μια νέα εμφάνιση και παρέχει επίσης μοναδικά οφέλη στα μαλλιά σας. Σημειώνει, δε, ότι έχοντας τα μαλλιά σας με τον ίδιο τρόπο σε καθημερινή βάση, αυτά αρχίζουν να γίνονται περισσότερο φλατ με την πάροδο του χρόνου.

Πού να δώσετε προσοχή κατά το styling των μαλλιών σας

Επιπλέον, αν ισιώνετε τα μαλλιά σας με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα, το πιο πιθανό είναι ότι καίτε τα μαλλιά σας στο ίδιο σημείο ξανά και ξανά. «Η υπερβολική θερμότητα σε ένα σημείο μπορεί να μειώσει το πορώδες των μαλλιών. Αυτό προκαλεί ξηρές κηλίδες, οι οποίες θα “φτύσουν” οποιοδήποτε χρώμα ή θρεπτικές θεραπείες βάλετε σε αυτά τα ταλαιπωρημένα σημεία των μαλλιών σας», αναφέρει το thelist.com.

Αυτό που συστήνουν οι ειδικοί, υυσιαστικά, είναι καλύτερο να αποφύγετε το τράβηγμα και το χτένισμα του ίδιου τμήματος μαλλιών επανειλημμένα. Είτε αυτό σημαίνει να αλλάξετε τη χωρίστρα σας, να δοκιμάσετε ένα νέο χτένισμα ή να αφήνετε τα μαλλιά σας πιο συχνά ελεύθερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook