Συναγερμό σήμαναν στην Ελβετία τα τρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί στη χώρα.

Μπορεί τα άτομα αυτά να έχουν απομονωθεί και οι επαφές τους να βρίσκονται σε καραντίνα, όμως αυτό δεν φαίνεται αρκετό, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερα μέτρα για να περισταλεί η μεταδοτικότητα της Covid19.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα επεκταθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και θα θεσπιστεί πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι εμβολιασμένος ή έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα ενισχύει το μήνυμά της υπέρ της τηλεργασίας, ενώ θα επιτρέψει η είσοδος σε εκδηλώσεις και σε διάφορους χώρους να περιορίζεται μόνο στους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες.

Το μέτρα θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και θα ισχύουν έως τις 24 Ιανουαρίου.

«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο εκτιμά αυτή τη στιγμή ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη… Η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον επίσης δημιουργεί νέες προκλήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η χώρα των 8,7 εκατ. κατοίκων είναι αντιμέτωπη με αύξηση στα κρούσματα, με πάνω από 96.000 περιστατικά να έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 14 ημέρες. Στις 29 Νοεμβρίου καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από την αρχή της κρίσης, με 11.340 κρούσματα.

Η Ελβετία αυστηροποίησε επίσης τους περιορισμούς για είσοδο στη χώρα, επιμένοντας ότι οι ταξιδιώτες από 23 χώρες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ και να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 4 Δεκεμβρίου θα αφαιρεθούν χώρες από τον κατάλογο καραντίνας, αν και θα εφαρμόσει αυστηρότερη υποχρέωση για διαγνωστικούς ελέγχους κατά την είσοδο στη χώρα.

Πηγή: newsit.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook