Για σχέδιο κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας κάνουν λόγω τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωση των κ.κ. Νίκο Βουρλάκη και Γιώργο Κανδηλιεράκη με τίτλο “Στο ίδιο έργο θεατές” αναγράφονται τα εξής:

“Η πλήρης  απελευθέρωση των ωραρίων η  τελειωτική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ήταν και είναι διακαής πόθος των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων . Με το μέτρο αυτό  θέλουν να συγκεντρωθεί η αγορά –το χρήμα σε λίγα χέρια και παράλληλα  ωθούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στην ανεργία και στο λουκέτο. Οι μικροί είναι οικονομικά και βιολογικά αδύνατον να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους 365 μέρες το χρόνο.

 Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός  στον χώρο των εμπόρων  χρόνια τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι και αυτό το μέτρο είναι προς όφελος μας .Συνειδητά έχουν αναγάγει την εξαπάτηση σε επιστήμη και παράλληλα καλλιεργούν  την ψευδαίσθηση ότι στην αγορά είμαστε όλοι μικροί και  μεγάλοι  ίσοι. 

Να θυμηθούμε ότι η προηγούμενη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  έβαλε πλάτη στην απελευθέρωση του ωραρίου  καθώς επίσης στο όνομα της πανδημίας δεν έβγαλε ούτε προτεινόμενο  ωράριο καταστημάτων  για το προηγούμενο  καλοκαίρι. 

Στο Ηράκλειο πριν λίγες μέρες η Αντιπεριφέρεια απαίτησε  το πλήρες άνοιγμα των καταστημάτων  και για τις 52 Κυριακές.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Χανίων   στις 7/12/21 λίγο έλειψε  η διοίκηση να προτείνει το εορταστικό ωράριο να ξεκινάει τον 15Αυγουστο.Στόχος τους  το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τώρα (12/12 και 19/12) και έπεται συνέχεια . Πατώντας στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι μικροί έμποροι  θέλουν να μας  αναγκάσουν να ακολουθήσουμε  και να εφαρμόσουμε   τα εξοντωτικά ωράρια των πολυεθνικών ,πάντα για το «καλό» μας .Η συνειδητή απουσία του Κου Τοπολιανακη( για άλλη μια φορά από το δ.σ) την ημέρα συζήτησης του εορταστικού ωραρίου  δεν τον απενοχοποιεί .Η σύμπλευση τους δεν μπορεί να κρυφτεί. Να υπενθυμίσουμε ότι  πριν λίγες μέρες στις εκλογές τις ΕΣΕΕ οι δυο «άσπονδοι εχθροί» (Κυριακακη-Τοπολιανακης) ήταν συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν  τα συμπεράσματα τους για  τους διοικούντες και παροικουντες στην διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Χανίων.

 Οι αυτοαπασχολούμενοι οι μικροί έμποροι ένα δρόμο έχουν ,την συλλογική  διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια. Καλούμε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες και τώρα στις γιορτές  να στηρίξουν για άλλη μια φορά τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.    

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Χανίων  εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της  Αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων
Βουρλακης Νικος
Κανδηλιερακης Γιωργος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook