Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε πώς κάποια στιγμή στη ζωή του χρειάστηκε να εργαστεί ως οδηγός ταξί για να τα βγάλει πέρα!

Τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 ανάγκασαν πολλούς Ρώσους να αναζητήσουν νέους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα. Και ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τη διάλυση ως κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας.

Βέβαια, τα σχόλια αυτά θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του προς την Ουκρανία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία, σημειώνει το BBC. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 90.000 στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία και υπάρχουν φόβοι πως σχεδιάζει να εισβάλει. Η Ρωσία το αρνείται, κατηγορώντας την Ουκρανία για πρόκληση και αναζητώντας εγγυήσεις κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Οι δηλώσεις αυτές του Βλαντιμίρ Πούτιν προέρχονται από ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Russia, Latest History». Που προβλήθηκε χθες.

«Ήταν μια αποσύνθεση της ιστορικής Ρωσίας με το όνομα Σοβιετική Ένωση» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως στη Δύση πίστευαν πως η περαιτέρω διάλυση της Ρωσίας ήταν μόνο θέμα χρόνου.

Βέβαια, είναι γνωστό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί την κατάρρευση ως τραγωδία, αλλά τα σχόλιά του για τις προσωπικές του δυσκολίες εκείνη την εποχή, είναι κάτι νέο.

Πούτιν: Οταν αναγκάστηκα να δουλέψω ως οδηγός ταξί

«Μερικές φορές, έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα» είπε. «Εννοώ, έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα με το αυτοκίνητο, ως ιδιώτης οδηγός. Είναι δυσάρεστο να συζητώ γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βάζει βενζίνη σε αυτοκίνητο Lada

Εκείνη την εποχή, τα ταξί ήταν κάτι σπάνιο στη Ρωσία και πολλοί ιδιώτες μετέφεραν με τα οχήματά τους αγνώστους για να βγάζουν επιπλέον χρήματα. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν ακόμη και οχήματα εργασίας, όπως ασθενοφόρα ως ταξί.

Υπενθυμίζεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστό πως ήταν πρώην πράκτορας της σοβιετικής υπηρεσίας ασφαλείας, της KGB. Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε στο γραφείο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης, Ανατόλι Σόμπτσακ. Υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από την KGB μετά το πραξικόπημα του Αυγούστου 1991 κατά του Σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσόφ που οδήγησε στη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook