Στόχο και προτεραιότητά του θέτει ο Δήμος Αγίου Νικολάου τη μεγαλύτερη δυνατή ελάττωση του όγκου των απορριμμάτων από τα νοικοκυριά και προτάσσει την εφαρμογή μέτρων και προγραμμάτων για τη διαλογή στην πηγή με νέες μεθόδους και αξιοποίηση τεχνολογιών που θα ενθαρρύνουν τους δημότες να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα βιοδιασπώμενα.
 
Το πρόβλημα ετέθη επί τάπητος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, στην οποία και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Αφορδακός, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Γιάννης Στεφανάκης, οι επόπτες Καθαριότητας Αγίου Νικολάου Μανόλης Αντωνάκης και Νεαπόλεως Γιώργος Δαβράδος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης Μανόλης Πατεράκης, ο Γ. Ζερβαντωνάκης από το Γραφείο Κίνησης και η περιβαλλοντολόγος Μαρία Λαζαράκη.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι στο εξής μία ενιαία Υπηρεσία Καθαριότητας σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου θα προγραμματίζει και θα εκτελεί το έργο της καθαριότητας. Στην Υπηρεσία αυτή θα ενσωματωθεί ο τεχνικός εξοπλισμός και το προσωπικό του πρώην Δήμου Νεαπόλεως, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει ενιαίος προγραμματισμός για την αποκομιδή και ίσοι όροι εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook