Εργαζόμενοι και τρόφιμοι είναι εκτεθειμένοι στον ιό –  Σύμφωνα με καταγγελία στο Flashnews.gr δεν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας

Μετά την εμφάνιση του επιβεβαιωμένου κρούσματος όπως δημοσίευσε πριν από λίγο το Flashnews.gr, έρχονται στο φως σοβαρές καταγγελίες για ελλιπή μέτρα προστασίας στο Δημοτικό γηροκομείο Ειδικότερα σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένη καταγγελία που έγινε στο Flashnews.gr το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων δεν είναι απόλυτα “οχυρωμένο” απέναντι στον ιό με εργαζόμενους και τρόφιμους να είναι εκτεθειμένοι στον Covid και να υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί το γηροκομείο σε υγειονομική βόμβα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχουν τρόφιμοι στο γηροκομείο που δέχονται στα κρυφά επισκέψεις από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον από τα παράθυρα, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό και χωρίς να φορούν μάσκα.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Flashnews.gr, υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, ενώ έχουν έρθει προηγουμένως σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και θεωρούνται στενές επαφές τους.

Ακόμη σύμφωνα με την καταγγελία, στους εργαζόμενους δίνεται μονάχα μια απλή χειρουργική μάσκα την ημέρα με την οποία περνάνε όλη την βάρδια τους. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την διοίκηση να τους προμηθεύσει με μάσκες αυξημένης προστασίας, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για των τροφίμων αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.

Αν και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους και είναι όλοι εμβολιασμένοι (υπάρχει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές γηροκομείων διαφορετικά μπαίνουν σε αναστολή εργασίας) δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους τρόφιμους καθώς, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχουν κάποιοι ανεμβολίαστοι και δεν γίνονται συχνά rapid test.

Πάντως μετά την εμφάνιση του επιβεβαιωμένου κρούσματος κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο Δημοτικό Γηροκομείο για να εντοπιστούν αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα ενώ αναμένονται να γίνουν και δηλώσεις από τον διοικητή του Γηροκομείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook