Τι να κάνετε στην περίπτωση που έχετε υπερβάλει με την ποσότητα

Το δύσκολο με το μακιγιάζ στο σπίτι είναι ότι το αποτέλεσμα, για να μην είναι υπερβολικό, θα πρέπει να φαίνεται φυσικό. Πώς όμως μπορείτε να σώσετε τη μέρα που κατά λάθος εφαρμόσατε περισσότερο foundation ή κονσίλερ στο πρόσωπό σας ή κατά λάθος παραγγείλατε online τη λάθος απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σας;

Η makeup artist Alexandra Compton, μοιράζεται το Νο 1 κόλπο για να σώσετε την κατάσταση όταν το έχετε παρακάνει με το foundation ή το κονσίλερ σας, βοηθώντας να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο φυσικό από ποτέ, ακόμα και αν έχετε εφαρμόσει περισσότερη χρωστική ουσία.

«Εάν κατά λάθος απλώσατε υπερβολική ποσότητα foundation ή κονσίλερ, χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας λάδι προσώπου, ζεστάνετε το ανάμεσα στα χέρια σας και πιέστε απαλά το δέρμα σας για να αφαιρέσετε μέρος του προϊόντος που έχει εφαρμοστεί υπερβολικά», εξηγεί στο mindbodygreen.com η Compton.

Πώς λειτουργεί το κόλπο

Πρώτον, η εφαρμογή με ταμποναριστές κινήσεις ενός λαδιού προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση μέρους αυτού του πλεονάζοντος προϊόντος, δεδομένου ότι τα περισσότερα foundation και κονσίλερ έχουν επίσης βάση το λάδι. Αλλά το λάδι αφήνει, επίσης, πίσω του μια δροσερή λάμψη στο δέρμα, η οποία μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σας να φαίνεται λιγότερο φορτωμένη. Η ζεστασιά από τις παλάμες σας βοηθά, επίσης, στην απορρόφηση τυχόν υπερβολικού foundation -απλώς φροντίστε να τις χτυπάτε απαλά και όχι να τις τρίβετε στο πρόσωπό σας, για να μην χαλάσετε το μακιγιάζ ή τραβήξετε το ευαίσθητο δέρμα σας.

Για περαιτέρω απομάκρυνση της χρωστικής, μπορείτε να πάρετε ένα υγρό σφουγγάρι ομορφιάς και να το ταμπονάρετε σε αυτές τις καλυμμένες περιοχές. Οι μικροσκοπικοί πόροι στο σφουγγάρι μπορούν να απορροφήσουν επιπλέον προϊόν και να απαλύνουν τυχόν σκληρές γραμμές μακιγιάζ, εξομαλύνοντας τη βάση.

«Ολοκληρώστε με μια ημιδιαφανή πούδρα σταθεροποίησης για να κάνετε πιο ματ το αποτέλεσμα, αν η λάμψη που αφήνει το λάδι δεν σας εξυπηρετεί», συμπληρώνει η Compton. Πιέστε και κυλήστε τη πούδρα σε συγκεκριμένες περιοχές που θέλετε να απορροφήσετε τη λάμψη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook