Μπαίνει σε τροχιά ανακατασκευής το ιστορικό μνημείο των Χανίων.

Ημερομηνία ορόσημο η σημερινή για το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων καθώς σηματοδοτεί την έναρξη ενός μεγάλου έργου για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου.

Πρόκειται για τη δικαίωση των προσπαθειών πέντε δημοτικών αρχών (Τζανακάκη, Βιρβιδάκη, Σκουλάκη, Βάμβουκα και Σημανδηράκη) που δρομολόγησαν, κάθε μια με τον δικό της τρόπο, τις εξελίξεις, με συνέπεια να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα

Οι υπογραφές της σύμβασης έπεσαν σήμερα στο εσωτερικό της Δημοτικής Αγοράς, μεταξύ του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ», Γεώργιου Κωτούλα. Παρών στην υπογραφή ήταν μεταξύ άλλων και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης μίλησαν εμπλεκόμενοι φορείς και αναφέρθηκαν στη σημασία αυτού του έργου.

Την ακόλουθη ανακοίνωση έκανε και ο πρώην δήμαρχος Χανίων και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, Τάσος Βάμβουκας:

“Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και ικανοποίησης για εμένα και τους συνεργάτες μου στην προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως και για όλα τα Χανιά. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, για να ξεκινήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας, η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς, του σημαντικότερου ίσως νεότερου μνημείου των Χανίων.

Είναι ταυτόχρονα μια ημέρα δικαίωσης των προσπαθειών αλλά και των επιλογών που κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 παραδώσαμε ένα έργο ώριμο για δημοπράτηση στην τωρινή δημοτική αρχή, η οποία  προχώρησε τις διαδικασίες για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά εκείνους που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και ιδίως τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ξανθουδάκη.

Εκφράζω ακόμη την ικανοποίησή μου γιατί η συναινετική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με τους καταστηματάρχες αποτέλεσε την βάση για την ομαλή εκκένωση του κτηρίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα σε αυτό δραστηριοποιούνται άνθρωποι με δεσμούς και ανάγκες που έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν.   

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια γρήγορη και σωστή ανακατασκευή που θα συμβάλει μαζί με τα υπόλοιπα δρομολογημένα έργα στην πόλη μας, στην αναβάθμιση των Χανίων αποδεικνύοντας ότι τα οράματά μας δεν ήταν λόγια αλλά πράξεις που ο χρόνος έρχεται να επιβεβαιώσει.”

52 είναι οι επιχειρήσεις που λειτουργούσαν σε αυτή και έκλεισαν αναζητώντας προσωρινή στέγη αλλού μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο που αναμένεται αν διαρκέσει δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook