Νέα συνάντηση με αντικείμενο την προώθηση της κρητικής σταφίδας στα κυλικεία των σχολείων του Ηρακλείου είχε το πρωί της Παρασκευής στο Γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη  ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) Μύρωνας Χιλετζακης , η Αντιδήμαρχος  Παιδείας ,Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, Φύλαξης Σχολικών Μονάδων Αντώνης Περυσινάκης. 

Ο κ. Χιλετζάκης παρουσίασε στο Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους τα παρασκευάσματα που περιέχουν σταφίδα και τα οποία μπορούν να διατεθούν άμεσα στα σχολικά κυλικεία. Συγκεκριμένα πρόκειται για κουλούρι με σταφιδίνη, σταφίδες σε ατομική σκευασία, καθώς και σταφίδες με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και σοκολάτας υγείας. 

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε λίγες ημέρες, που πραγματοποιείται για το θέμα, με στόχο τα κρητικά προϊόντα και ειδικά η σταφίδα να βρουν το δικό τους χώρο στα κυλικεία των σχολείων με διπλό όφελος για τους μαθητές που θα καταναλώνουν αγνά και υγιεινά προϊόντα που παράγονται στην Κρήτη και για τους παραγωγούς που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διάθεση της σταφίδας   . Όπως αποφασίστηκε θα αποσταλεί άμεσα επιστολή προς τα κυλικεία όπου θα γίνεται σύσταση για την ένταξη αυτών των προϊόντων στα ράφια τους και μια δεύτερη επιστολή προς τους γονείς όπου θα ενημερώνονται για το εγχείρημα αλλά και για τα οφέλη από την κατανάλωση της σταφίδας. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δήλωση του σημείωσε: «Με πολύ ενδιαφέρον συζητήσαμε για μια ακόμη φορά για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει και την οποία στηρίζουμε .Θα καταβάλουμε από κοινού προσπάθεια και ελπίζουμε άμεσα να βρει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες κυλικείων από τους οποίους ζητάμε να εντάξουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στα ράφια τους » . Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Αντιδήμαρχοι οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα αξιοποίησης των κρητικών προϊόντων και την στροφή στην υγιεινή διατροφή. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook