Είναι η πρώτη φορά που το «The Rocket Copy» του Action Comics No. 1 πωλήθηκε σε δημοπρασία

Το 1938 ήταν χρονιά που ο Superman έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κόσμο των κόμικ στο Action Comics No 1. Το συγκεκριμένο τεύχος  είναι πλέον το τρίτο πιο ακριβό κόμικ που έχει αγοραστεί ποτέ, καθώς αποκτήθηκε από συλλέκτη που πλήρωσε το ποσό των 3,18 εκατομμυρίων δολαρίων για να το κάνει δικό του.

Η πώληση έγινε με μεσολάβηση της Goldin Auctions για λογαριασμό ιδιώτη πελάτη της. Το εν λόγω αντίγραφο του περιοδικού της DC Comics ονομάζεται «The Rocket Copy» επειδή διαθέτει μια σφραγίδα με πυραύλους που τοποθετήθηκε από τον 13χρονο που αγόρασε το τεύχος από το περίπτερο το 1938. Το αντίγραφο έχει λάβει βαθμολογία 6.0 CGC.

Άλλα Action Comics που έχουν πουληθεί σε υψηλότερη τιμή βαθμολογήθηκαν με 8,5 CGC (πωλήθηκε 3,25 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία τον Απρίλιο του 2021) και με 9,0 CGC και πωλήθηκε 3,2 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2014.

Είναι η πρώτη φορά που το «The Rocket Copy» του Action Comics No. 1 πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Ο Κεν Γκόλντιν της Goldin Auctions σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήταν διασκεδαστικό να δέχομαι προσφορές και η νικητήρια να είναι πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια. Ξέρω ότι θα πάει σε ένα υπέροχο σπίτι!» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook