Το πιθανότερο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, είναι να δούμε το νέο gadget της Apple στα τέλη του 2022 ή εντός του 2023.

Η πολυαναμενόμενη μάσκα mixed reality της Apple θα μπορούσε να διατεθεί στην αγορά σε τιμή που θα ξεπερνάει τα 2.000 δολάρια, κατά το αρχικό της λανσάρισμα. Αιτία για την τόσο υψηλή τιμή είναι η ακριβή διαδικασία ανάπτυξης αλλά και τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, είναι να δούμε το νέο gadget της Apple στα τέλη του 2022 ή εντός του 2023, ενώ μέχρι τώρα οι διάφορες φήμες το τοποθετούν τιμολογιακά κάπου ανάμεσα στα 1.000 και στα 3.000 δολάρια.

Η τελευταία αναφορά για το θέμα της τιμής έρχεται από το εξειδικευμένο τεχνολογικό newsletter Power On του Bloomberg, στο οποίο γίνεται η εκτίμηση ότι η τιμή του mixed reality (εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας) headset θα κινηθεί «πάνω από τα 2.000 δολάρια».

Το τρίπτυχο: τιμή-εξοπλισμός-ανάπτυξη

Αν και η Apple συνηθίζει να δίνει ελιτίστικο χαρακτήρα στα προϊόντα της και μέσω της τιμής διάθεσης, αυτή τη φορά η υψηλή τιμή δικαιολογείται λόγω «ορισμένων από τις χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες». Χαρακτηριστικά, στο δημοσίευμα του Bloomberg γίνεται λόγος για πιθανότητα χρήσης δύο επεξεργαστών M1 Pro (που χρησιμοποιούνται και στα laptop της εταιρείας), πάνελ οθονών ανάλυσης 8K, δυνατότητα χρήσης κρυστάλλων βελτίωσης όρασης και «αναβαθμισμένη τεχνολογία ήχου».

Σημειώνεται ότι η απλή έκδοση του επεξεργαστή M1 διαθέτει οκτώ πυρήνες απόδοσης γραφικών ενώ η έκδοση M1 Pro μπορεί να εξοπλιστεί με 14 έως 16 πυρήνες επεξεργασίας γραφικών.
Προφανώς η χρήση των συγκεκριμένων τεχνικών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με την σχεδόν επταετή πολυδάπανη ανάπτυξη της μάσκας δικαιολογούν το μέγεθος της πιθανολογούμενης αξίας του gadget.

Τι θα κάνεις με τη μάσκα AR της Apple

Στο τι θα κάνει ο χρήστης με μια τέτοια μάσκα, η απάντηση είναι ότι το νέο προϊόν της Apple θα στοχεύει πρωτίστως την αγορά του gaming σε συνδυασμό με την «κατανάλωση» περιεχομένου που προφανώς θα είναι διαθέσιμο σε συνεργασία με σειρά παρόχων και δημιουργών. Ένας άλλος τομέας που θα στοχεύσει η αμερικανική εταιρεία είναι και η επικοινωνία με πολλούς να αναμένουν μία VR έκδοση της εφαρμογής FaceTime.

Τα πιθανά ονόματα

Μέχρι σήμερα έχουν «ακουστεί» πολλά και διάφορα και για το πιθανό όνομα της συσκευής: Apple Vision, Apple Reality, Apple Sight ή iSight, Apple Lens και Apple Googles να είναι μερικά από αυτά. Πάντως, το Bloomberg θεωρεί ότι τα ονόματα Spectacles και Glass είναι μάλλον απίθανο να υιοθετηθούν μιας και τα χρησιμοποιούν ήδη άλλες εταιρείες, οι Snap και Google αντίστοιχα.
Αντίθετα, θεωρεί πολύ πιθανό το Apple Vision με δεύτερο πιθανότερο να είναι Apple Reality. Τα Apple Sight και Apple Lens διατηρούν κάποιες πιθανότητες, αλλά τα Apple Goggles, Apple AR ή Apple VR μάλλον αποκλείονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook