Από την διεύθυνση του σχολείου καταγγέλεται πως το πρόβλημα υπάρχει από το 2016 δίχως να έχει λυθεί με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο περιστατικό της Δευτέρας.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου όταν κατά την διάρκεια του μαθήματος στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου μπήκαν νερά από τον ταρατσόκηπο του κτιρίου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει βραχυκύκλωμα και να πάρουν φωτιά της οροφής. Αμέσως χτύπησε το σύστημα πυρασφάλειας του σχολείου και έντρομη η διευθύντρια πήγε στο σημείο αντιλαμβανόμενη πως έπεφταν στο πάτωμα τα φλεγόμενα κομμάτια της οροφής με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η υγεία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με ανακοίνωση – κατακραυγή από την διεύθυνση του σχολείου ζητείται η άμεση επίλυση των προβλημάτων που υπάρχει στο σχολείο και για το οποίο, όπως καταγγέλεται, έχει επισημανεθεί ο κίνδυνος εδώ και πέντε χρόνια.

Η σχετική ανακοίνωση:

Φωτιά στο Νηπιαγωγείο εν ώρα λειτουργίας 

Λύση εδώ και τώρα για την επικίνδυνη διαρροή στο σχολείο – Αμεσος κίνδυνος για παιδιά και προσωπικό.

Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας (κορονοϊός, άνοιγμα με ελλιπή πρωτόκολλα προστασίας, σεισμοί κτλ) ήρθε να προστεθεί και ο άμεσος κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και για τη ζωή τους. 

Το χθεσινό (17/1) περιστατικό στο σχολείο μας ήταν εξαιρετικά σοβαρό και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Λόγω της μόνιμης και εδώ και χρόνια επισημανθείσας διαρροής νερού από τον ταρατσόκηπο του κτιρίου, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στα φώτα της οροφής, μέσα στο γραφείο διδασκόντων. Εν ώρα μαθήματος και ενώ το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά, ήχησε το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας (σύστημα ειδοποίησης και όχι κατάσβεσης). Η διευθύντρια κ. Τόνια Περράκη, έφυγε από την τάξη της και πήγε στο σημείο, όπου και διαπίστωσε καπνό και φλόγα ενώ είδε με τρόμο φλεγόμενα κομμάτια από τα πάνελ της οροφής να πέφτουν στο δάπεδο. Με δική της αυτοθυσία πήρε τον πυροσβεστήρα και κατάφερε να σβήσει μόνη της τη φωτιά, πριν φτάσει η Πυροσβεστική, ενώ την ίδια ώρα οι άλλες δασκάλες εκκένωναν το κτίριο βγάζοντας τα παιδιά στην αυλή. 

Το πρόβλημα με τον ταρατσόκηπο έχει επισημανθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχει διατεθεί η αντίστοιχη πίστωση από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου για την αποξήλωσή του.  Ο ταρατσόκηπος ήταν «προαπαιτούμενο» για την κατασκευή του σχολείου ως «βιοκλιματικό» κτίριο. Ωστόσο, σχεδόν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκαν κακοτεχνίες και προβλήματα με εισροή υδάτων στον εσωτερικό χώρο του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook