Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, η δεύτερη ψυχρή εισβολή έρχεται το Σαββατοκύριακο και κρατά μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας 

Κύμα χιονιά θα πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα, με τις πολικές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.  Η πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσει από αύριο, Τετάρτη, με παγετό τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

«Τσουχτερό» θα είναι το κρύο την Πέμπτη, ενώ μικρή άνοδος θα υπάρξει την Παρασκευή.  

Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα την Παρασκευή και θα επεκταθεί. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πιθανότατα θα χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα έχουν επεκταθεί τα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρή Κολυδά, η πρώτη ψυχρή εισβολή περνά την Τετάρτη με ξεροβόρι χωρίς σημαντικά φαινόμενα. Ωστόσο, η δεύτερη ψυχρή εισβολή έρχεται το Σαββατοκύριακο και κρατά μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, με πολύ κρύο.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος μέσω Twitter, την Παρασκευή θα έχουμε καλή εικόνα -δηλαδή αν υπάρχουν και πού -ικανοποιητικά ύψη υετού, κατά κανόνα χιονιού.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΜΥ επεσήμανε ότι είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι παράμετροι της επερχόμενης σημαντικής μεταβολής του καιρού, η οποία θα προκληθεί λόγω της κίνησης του ανώτερου χαμηλού που κατέρχεται νοτιότερα και μεταφέρει αέριες μάζες πολικής προέλευσης προς την περιοχή μας.

Ο κ. Κολυδάς δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube βίντεο που απεικονίζει με σαφήνεια την ψυχρή εισβολή και τον πολικό αεροχείμαρρο που θα επηρεάσει τη χώρα από την Παρασκευή 21 έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Για την αλλαγή του καιρού με τη διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει ισχυρό «κύμα» κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε, νωρίτερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αν και, όπως διευκρίνισε ο μετεωρολόγος, η πρώτη ψυχρή εισβολή που ξεκινά από  σήμερα,  θα έχει μικρή διάρκεια, αντίθετα μεγαλύτερη σε διάρκεια θα είναι η κακοκαιρία και η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει σε ορισμένες περιοχές έως και μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Η χώρα θα εισέλθει σε έναν κύκλο κακοκαιριών με βαρομετρικά χαμηλά ωστόσο, ακόμη η φύση των καιρικών φαινομένων καθώς και το κατά πόσο θα επηρεαστούμε από ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Χιόνια θα υπάρξουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές!

Για την αλλαγή του καιρού με τη διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει νέο «κύμα» κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε το πρωί της Τρίτης και ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Αν οι προγνώσεις ακολουθήσουν την πορεία που βλέπουμε μέχρι και σήμερα, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για την πορεία και πρόγνωση των φαινομένων θα γίνει την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook