Λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του εκπαιδευτικού προγράμματος  του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Κινηματογραφική Λέσχη στο σχολείο με τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων  του τμήματος Α1 της έδρας του ΣΔΕ Χανίων.

Στον χαιρετισμό του ο διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Φραντζεσκάκης Μαθιός  παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος, που είναι η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του κινηματογράφου, πώς δηλαδή μια ταινία από προσωπική υπόθεση ενός μοναχικού θεατή γίνεται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης μιας παρέας μέσω της ομαδικής θέασης-προσέγγισης. Στη συνέχεια με εμψυχώτρια την κ. Αναγνωστάκη Κατερίνα παρακολουθήσαμε και σχολιάσαμε την ταινία  Momentos του σκηνοθέτη  Nuno Roche. Πρόκειται για μια ολιγόλεπτη ταινία με βαθιά νοήματα, αν και χωρίς διαλόγους, με πρωταγωνιστή έναν άστεγο.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη συνάντηση, κατά την οποία γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και εκφράσαμε συναισθήματα σε πολύ φιλικό κλίμα. Στη δράση συμμετείχε με παρέμβασή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζερβουδάκη Ελένη, η κ. Κατσιγαράκη Ελένη, σύμβουλος ψυχολόγος της έδρας του ΣΔΕ Χανίων, ο κ. Κοσμάτος Πολύβιος, διερμηνέας νοηματικής γλώσσας,  και ο κινηματογραφιστής κ. Κοσμαδάκης Κώστας.

Οι συντονίστριες εκπαιδεύτριες  Γαλημιτάκη Σμαράγδη & Τζιαφάλια Ευφροσύνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook