Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35 συνετρίβη στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου στη νότια Σινική Θάλασσα, όπως ανάφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανικός στόλος του Ειρηνικού.

Ο πιλότος του F-35 εκτελούσε πτήση ρουτίνας όταν το stealth μαχητικό συνετρίβη στο κατάστρωμα του USS Carl Vinson. Ο ίδιος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα, περισυνελέγη από στρατιωτιό ελικόπτερο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου, τα τρία εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Μανίλα των Φιλιππίνων, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Η αιτία του ατυχήματος ερευνάται.  Εκπρόσωπος του 7ου Αμερικανικού Στόλου στην Ιαπωνία είπε ότι η πρόσκρουση στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου ήταν επιφανειακή κι έχουν ξεκινήσει και πάλι οι απονηώσεις και προσνηώσεις αεροσκαφών. Πρόκειται για την πρώτη συντριβή F-35C, της μονοκινητήριας παραλλαγής του F-35 που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και η δεύτερη ενός F-35 τη φετινή χρονιά. Στις 4 Ιανουαρίου ο πιλότος ενός νοτιοκορεατικού F-35 έκανε αναγκαστική προσγείωση με την κοιλιά του αεροσκάφους σε βάση λόγω βλάβης στο σύστημα προσγείωσης. Τον περασμένο Νοέμβριο ένα βρετανικό F-35 συνετρίβη στη Μεσόγειο κατά την απονήωσή του από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth. Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook