Στον ετήσιο πανευρωπαϊκό «Διάλογο Υψηλού Επιπέδου» συμμετέχει αύριο (σ.σ. 29 – 11) η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη μετά από πρόσκληση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας κ. Γκούντερ Έτινγκερ.

Η Δήμαρχος εκπροσωπεί το Δήμο Φαιστού, ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων». Υπενθυμίζεται πως απ’ όλη την Ελλάδα στο «Σύμφωνο» συμμετέχουν μόλις 21 Δήμοι, ενώ στην Κρήτη, συμμετέχουν μόνο τρεις. Όλοι οι Δήμοι που συμμετέχουν στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, Ευρωπαίοι υποστηρικτές του Συμφώνου, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, πρόκειται να παραβρεθούν στη σημαντικότερη ίσως πανευρωπαϊκή διάσκεψη για τη μείωση  εκπομπών του Διοξειδίου του Άνθρακα.

Το σύνολο των εκδηλώσεων υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών.

Ο «Διάλογος Υψηλού Επιπέδου» για την κλιματική αλλαγή, αρχίζει αύριο (σ.σ. 29 – 11) στις 10.30 το πρωί, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στο Ημικύκλιο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο του Διαλόγου, η Δήμαρχος Φαιστού έχει ετοιμάσει πλήρη φάκελο με τις ως τώρα δράσεις του Δήμου Φαιστού αναφορικά με την ενεργοποίηση του για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για μια περισσότερο «πράσινη» πολιτική.

Η Δήμαρχος έχει εντοπίσει τις ανεπάρκειες που υπήρχαν παλαιότερα, ενώ μέσα από τη δράση της θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει για το Δήμο τις προοπτικές εκείνες που θα διασφαλίσουν την εισροή «πράσινων προγραμμάτων» για την ανάπτυξη ουσιωδών περιβαλλοντικών πολιτικών. Ήδη η κ. Πετρακογιώργη έχει στα χέρια της, τις αρχικές προτάσεις και προσχέδια μελετών του Δήμου και των συνεργατών της, τις οποίες και θα παρουσιάσει προκειμένου να ελέγξει σε ποιο βαθμό μπορεί να υπάρξει συνεργασία Δήμου και Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο σε επίπεδο υλοποίησης προγραμμάτων, όσο και σε επίπεδο «πράσινων πόρων» για την πολυπόθητη αλλαγή σελίδας σε επίπεδο ενέργειας στο Δήμο Φαιστού.

Αμέσως μετά τον «Διάλογο Υψηλού Επιπέδου», η Δήμαρχος Φαιστού θα συμμετάσχει στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό όργανο για την Ενέργεια και στην «Τελετή του Συμφώνου των Δημάρχων» στην Επιτροπή των Περιφερειών.

Το πρόγραμμα της Δημάρχου Φαιστού, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τη σχετική πρόσκληση από τον Επίτροπο, περιλαμβάνει επίσης Δείπνο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας η κ. Πετρακογιώργη θα έχει επαφές και συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας, με Έλληνες Ευρωβουλευτές, καθώς και με επιτελείς του τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Δράσεων και Προγραμμάτων στους συγκεκριμένους τομείς.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με το λεωφορείο για την Επιτροπή των Περιφερειών.

10:30 – 12:00 Συμμετοχή των Δημάρχων στο High Level Dialogue όπως προβλέπεται από την πρόσκληση του Επιτρόπου

14:00 – 17:00 Συμμετοχή των Δημάρχων στην ετήσια εκδήλωση του Συμφώνου των Δημάρχων, στο Ημικύκλιο της Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

18:00 Συνάντηση με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

19:30 Επιστροφή στο ξενοδοχείο

21:00 Δείπνο το οποίο θα παραθέσουν οι Ευρωβουλευτές στους προσκεκλημένους τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook