Mια νεαρή γυναίκα, που είχε επισκεφθεί έναν ζωολογικό κήπο της Τασκένδης, πέταξε ένα κοριτσάκι που κρατούσε μέσα σε ένα κλουβί που φιλοξενεί μια καφέ αρκούδα.

Το παιδί δεν τραυματίστηκε από το ζώο, αλλά από την πτώση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ζωολογικού κήπου της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν.

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα το πρωί στις 09:00 ώρα Ελλάδος, όταν μια νεαρή γυναίκα, για άγνωστους λόγους πέταξε ένα κοριτσάκι στο κλουβί της αρκούδας, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Τόσο οι επισκέπτες όσο και οι υπάλληλοι του ζωολογικού προσπάθησαν να εμποδίσουν τη νεαρή γυναίκα όταν αντιλήφθηκαν τι πήγαινε να κάνει αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει μέσα στο περίβολο που βρίσκεται το κλουβί της αρκούδας από ύψος 5 μέτρων.

Η καυκάσια καφέ αρκούδα, με το όνομα Ζούζου, φαίνεται ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας, όσο εκείνη ήταν ξαπλωμένη στον περίβολο του κλουβιού, όταν πέταξε το μωρό. Στη συνέχεια το ζώο «κατέβηκε αργά στο χαντάκι που υπήρχε, πλησίασε το κοριτσάκι, το μύρισε και απομακρύνθηκε. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι αντέδρασαν άμεσα και άρχισαν στρέφουν την προσοχή της αρκούδας αλλού ώστε να μπει μέσα σ έναν εσωτερικό χώρο, στον οποίο μπήκε αμέσως»

Οι αρμόδιοι απομάκρυναν το παιδί από τον περίβολο, το οποίο εξέτασε μια νοσοκόμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου «το κοριτσάκι τραυματίσθηκε πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων και όχι από τα δόντια της αρκούδας» όπως και ότι «κατά την αρχική εξέταση, εκτός από μώλωπες, δεν διαπιστώθηκαν εμφανή σοβαρά τραύματα».

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του περιστατικού αυτού, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η ηλικία του παιδιού το οποίο βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου δήλωσε ότι θα καλύψει όλες τις ιατρικές δαπάνες που θα απαιτηθούν για την ιατρική περίθαλψη του παιδιού.

Η καφέ αρκούδα Ζούζου, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος της Τασκένδης, είχε μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο από τον ζωολογικό κήπο του Μπακού το 2017 και αυτό που την διέκρινε είναι ότι είναι «κοινωνική, έχει παιχνιδιάρικη διάθεση και χαίρεται με τους επισκέπτες». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αρκούδα δεν είχε καμία πικρία προς τους ανθρώπους και πως «αυτή η συμπεριφορά του ζώου είναι αποτέλεσμα της ορθής μεταχείρισης του ζώου σε αιχμαλωσία από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου και της ευγενικής και στοργικής συμπεριφοράς του απέναντι στην αρκούδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook