Συντηρεί το θέμα που έχει ανακύψει με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου η ΝΔ, κατηγορώντας παράλληλα την τρόικα πως με τη στάση της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

Ο ίδιος ρωτήθηκε και για την περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας: «αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, ας παραιτηθεί χωρίς πρόταση μομφής».

Όπως αναφέρεται στο ΒΗΜΑonline, οι τελευταίες εξελίξεις με τους εκπροσώπους της τρόικας και η γενικευμένη επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση, επανέφεραν τη συζήτηση στο επιτελείο του κ. Σαμαρά για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. Είναι απλά μια εισήγηση», έλεγε πριν από λίγο στο Βήμαonline, τακτικός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, χωρίς, όμως να αποκλείει μελλοντικά μια τέτοια ενέργεια από την πλευρά της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως το non paper το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας.

«Εκτός από το υπουργείο οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά» τόνισε ο κ. Μιχελάκης καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του προγράμματος στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου είχε κάνει λόγο για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Πέρασαν επτά μήνες για να αντιληφθεί η τρόικα ότι μπορούμε να αντλήσουμε πόρους. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και για την ταμπακιέρα δεν λέει λέξη. Η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό με εμάς, όχι όμως στον τρόπο που θα βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ. Εμείς είμαστε υπέρ της αξιοποίησης και όχι υπέρ του ξεπουλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου 2010, μετά από τη διυπουργική, είχε πει πως στόχος του προγράμματος είναι η εισροή εσόδων 7 δισ. για την περίοδο 2011-2013.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 και στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο διακινήθηκε, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, υπάρχει ρητή αναφορά, η οποία κάνει λόγο για συνολική είσπραξη τουλάχιστον 50 δισ. εκ των οποίων 15 δισ. ως το 2012.

«Είναι σαφές ότι δεν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε» επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μπορεί τρόικα και ΝΔ να συμφωνούν στην εκτίμηση του ποσού των 50 δισ., «διαφέρουμε όμως σε όλα τα άλλα και είμαστε απέναντι. Το δημόσιο δεν πρέπει να χάσει την κυριότητα των ακινήτων».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά την απομάκρυνση του κ. Παπακωσταντίνου.

«Αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, συνταγματικά οι υπουργοί μπορούν να παραιτηθούν χωρίς την πρόταση μομφής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook