Από αύριο η επιχείρηση να διασωθεί, όσο είναι εφικτό, το φορτίο του καραβιού που ναυάγησε στην Κίσαμο. Μη ενθαρρυντικά τα νέα για το ίδιο το πλοίο.

Σημαντικά νέα μεταφέρει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης. Τα νέα αφορούν το το πλοίο “Μanassa Rose M” που είχε ναυαγήσει στην Κίσαμο, την περασμένη Τρίτη (25/1).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, στην επιχείρηση πλέον έχει μπει και το Λιμενικό Ταμείο Χανίων που μαζί με το λιμενικό, το τελωνείο και την εταιρεία ανέλκυσης θα ξεκινήσουν την προσπάθεια να περισωθεί ότι είναι εφικτό.

“Ένα μεγάλο ρυμουλκό και μια τεράστια εξέδρα- πλωτός γερανός δυνατότητας φορτίου πανω απο 200 tn, έφθασαν ήδη στην Κισαμο και από αύριο αρχίζει η προσπάθεια για να περισωθει κατ αρχήν οτι δεν έχει καταποντιστεί… Η προσπάθεια ειναι δυσκολη και χαίρομαι που ολα τρέχουν γρήγορα”, σημειώνει ο κ. Βιριράκης.


“Έγινε επείγουσα σύσκεψη στο λιμάνι Κισαμου παρουσία των τριών Υπηρεσιών που εμπλέκονται (Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Λιμενικο Ταμειο) καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας ανελκυσης και το πλάνο λέει ότι ίσως την Τετάρτη βράδυ τα 6 οχήματα και τα διάσπαρτα καλυματα των αμπαριων θα εχουν αποθηκευτεί (προσωρινά) στην προβλήτα του λιμανιού σε σημείο που δεν θα εμποδίζουν τους πλόες.
Για το κουφάρι του πλοίου τα νέα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά, αλλά οι διαδικασίες ακομη τρέχουν… Το πιθανότερο πως το κόστος θα το επιβαρυνθεί το Ελληνικό κράτος που ήδη έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα και δεκάδες ώρες απασχόλησης ιδίως του Λιμενικου Σώματος”
, τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα που μετέφερε το φορτίο και στα οποία αναφέρεται ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Χανίων πρόκειται για 5 ρυμουλκούμενα οχήματα (σιλό) και έναν εκσκαφέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook