Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στο εμπορικό κέντρο Kabul City, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Αφγανούς φρουρούς. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, όπως δήλωσε στην τηλεόραση εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο καμικάζι ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά, όταν τον σταμάτησαν φρουροί στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Kabul City, δήλωσε ο Ζεμαράι Μπασάρι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolo. \”Ο καμικάζι ήταν ένας\”, τόνισε ο Μπασάρι.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχέντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τονίζοντας ότι \”τέσσερις καμικάζι έχουν λάβει θέσεις σε διάφορα κτίρια και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας\”.

Το εμπορικό κέντρο Kabul City, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2005 στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εμπορικά κέντρα της χώρας, με δέκα ορόφους και με γυάλινα ασανσέρ. Εκεί συχνάζουν Δυτικοί και πλούσιοι Αφγανοί, υπάρχουν πολλά καταστήματα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Safi Landmark Hotel.

Νωρίτερα ανταποκριτές των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων έκαναν λόγο και για ανταλλαγή πυροβολισμών στην Καμπούλ.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook