Εσείς θα πίνατε μπλε μπύρα;

Αξιοποιώντας ένα θαλάσσιο κυανοβακτήριο που χρησιμοποιείται και σε διατροφικά συμπληρώματα, γαλλική ζυθοποιία ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης μπίρας με μπλε χρώμα.

«Προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον και περιέργεια εκ μέρους του κοινού» δήλωσε στο Reuters ο Σεμπάστιαν Φερμπέκε, υπάλληλος της ζυθοποιίας Hoppy Urban Brew στο Ρουμπέ, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Το μπλε χρώμα προέρχεται από τη σπιρουλίνα, ένα κυανοβακτήριο που περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Η νέα μπίρα ονομάστηκε Line (Reuters)

Για την παραγωγή της νέας μπίρας, με την ονομασία Line, η ζυθοποιία συνεργάστηκε με την εταιρεία Etika Spirulina της νότιας Γαλλίας, η οποία καλλιεργεί το μικρόβιο σε λεκάνες και το πακετάρει ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Η μπίρα δεν περιέχει κυανοβακτήρια, μόνο την γαλάζια χρωστική τους, τη φυκοκυανίνη, η οποία προστίθεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης.

Πίνοντας μια γουλιά από ένα μπουκάλι φρέσκιας μπίρας, η υπάλληλος της ζυθοποιίας Ματίλντ Βανμανσάρ περιγράφει τη γεύση της ως φρουτώδη και ελαφριά, χωρίς σημαντική διαφορά από τις συμβατικές μπίρες.

Περίπου 1.500 μπουκάλια πουλήθηκαν πέρυσι από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο και η εταιρεία ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook