Περίπου 60 καλαθάκια θα τοποθετηθούν σε 50 σημεία της πόλης και περιαστικά – Δείτε τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν

Από σήμερα οι πολίτες σε διάφορα σημεία της πόλης και περιφερειακά αυτής θα αντικρίζουν αυτά τα καλαθάκια που έχουν μια πολύ συγκεκριμένη χρήση.

Πρόκειται για κάδους περισυλλογής περιττωμάτων ζώων δεσποζόμενων αλλά και αδέσποτων. Τα καλαθάκια αυτά που τοποθετήθηκαν από τον δήμο Χανίων προσφέρουν σακουλάκια περισυλλογής των περιττωμάτων και κάδο απόρριψής τους. 

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης, είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων να περισύλλεγουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Εκεί ο δήμος έρχεται να βοηθήσει με την τοποθέτηση των καλαθιών αυτών που είναι πρότυπα σχεδιασμένα από τους μηχανικούς του δήμου Χανίων. Τα καλαθάκια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων που θα πρέπει να περισυλλέξουν τα περιττώματά τους, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από δημότες που είναι διατεθειμένοι όταν βλέπουν περιττώματα αδέσποτων ζώων να τα μαζεύουν με τα σακουλάκια ώστε να συνεισφέρουν και αυτοί στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων του δήμου. 

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφοράκη, θα τοποθετηθούν 60 καλαθάκια από τα συνολικά 80 που έχουν κατασκευαστεί. Τα υπόλοιπα θα τοποθετούνται ανά διαστήματα όπου ζητείται.  

Δείτε πώς γίνεται η χρήση τους

Ενδεικτικά θα τοποθετηθούν στις περιοχές: Βίλα Κούνδουρου, Θέατρο Βλησίδη, Νέα Καταστήματα βόρεια και νότια, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στον Κήπο, στα Πευκάκια στη Νέα Χώρα, στην Ακτή Κανάρη, στους Αγίους Αποστόλους, στα Περιβόλια, το Ακρωτήρι σε διάφορα πάρκα.

Τα σημεία τοποθέτησής τους απεικονίζονται στον χάρτη

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook