Ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξη

Φεύγεις για διακοπές ή για επαγγελματικό ταξίδι. Ή τέλος πάντων θα λείψεις για μέρες από το σπίτι σου. Ή για πολλές ώρες, βάσει της απαιτητικής καθημερινότητάς σου; Έχεις φροντίσει να ασφαλίσεις χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας. Έχεις κλειδώσεις παράθυρα και πόρτες. Έχεις ελέγξει όλες τις οικιακές συσκευές μήπως έχει μείνει καμία ανοιχτή, ειδικά αυτές που καίνε πολύ ρεύμα. Ίσως έχεις βάλει και συναγερμό για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μήπως όμως έχεις ξεχάσει να κάνεις κάτι εξίσου σημαντικό; Όπως για παράδειγμα να βάλεις ένα κέρμα στην κατάψυξη; Για ποιο λόγο;

Μα φυσικά για την ασφάλεια των τροφίμων σου. Φεύγοντας για πολλές μέρες από το σπίτι για ένα ταξίδι, ή ακόμη και για 2-3 οι περισσότεροι αφήνουμε τρόφιμα στο ψυγείο και την κατάψυξη. Πώς ξέρουμε, όμως, πως παραμένουν αλώβητα; Πώς είμαστε σίγουροι ότι δεν έγινε διακοπή ρεύματος για ώρες και απλώς μετά τα τρόφιμα πάγωσαν ξανά; Για να το μάθεις θα χρειαστείς αρχικά ένα σκεύος, που μπορεί να μπει στην κατάψυξη, ιδανικά ένα ποτήρι, και ένα κέρμα. Γέμισε το σκεύος με νερό και βάλτο στην κατάψυξη. Μόλις το νερό παγώσει, τοποθέτησε επάνω στον πάγο το νόμισμα και ξαναβάλτο στην κατάψυξη.

Αν λοιπόν γίνει διακοπή ρεύματος όσο λείπεις στο ταξίδι, τότε ο νερό του σκεύους θα ξεπαγώσει. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι το κέρμα να πέσει προς τα κάτω. Αν το κέρμα είναι στην επιφάνεια θα ξέρεις με σιγουριά ότι δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος και μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα της κατάψυξης με ασφάλεια. Ή μπορεί να έχει γίνει μια διακοπή πολύ μικρής διάρκειας που δε σε επηρεάζει. Αν, από την άλλη, το κέρμα είναι στη μέση τότε σημαίνει ότι υπήρξε μια μικρή διακοπή. Τόση ώστε δεν πρόλαβε να ξεπαγώσει το νερό, άρα και πάλι τα προϊόντα σας είναι ασφαλή. Το συγκεκριμένο κόλπο έχει τη χρησιμότητά, όπως και αυτό που σε βοηθά να βρίσκεις το κινητό σου τηλέφωνο όταν είναι αθόρυβο και το ψάχνεις!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook