Υπογειοποίηση του δικτύου στο πλαίσιο ανάπλασης των τριών μαρτυρικών χωριών του Δήμου Καντάνου Σελίνου

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού αναβάθμισης των τριών μαρτυρικών χωριών στο Νοτιοανατολικό τμήμα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, Μονή, Κουστογέρακο και Λιβαδά, ξεκίνησε η κατασκευή του έργου με τίτλο: «Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στον οικισμό Κουστογέρακο, Δ. Καντάνου-Σελίνου».

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ σε συνδυασμό με την προγραμματιζόμενη ανάπλαση του οικισμού έχει ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού και τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος του μαρτυρικού χωριού, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και οι εργασίες υπογειοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το έργο της ανάπλασης του οικισμού, που έχει ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» στον ΑΠ 1 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2020», Β’ Πρόσκληση Μέτρο 1.1 : «Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου».

Ο διαγωνισμός του έργου της ανάπλασης έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook