Η υφυπουργός σε τηλεοπτική της εμφάνιση ξεκαθαρίζει ότι σε τέτοιες δομές την αρμοδιότητα δεν την έχει το Υπουργείο Εργασίας αλλά η Περιφέρεια και στην προκειμένη περίπτωση η Περιφέρεια Κρήτης

Για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά και τις ευθύνες που προκύπτουν, ρωτήθηκε στην εκπομπή της Κρήτη TV, “Ώρα αιχμής”, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Η κα Ράπτη ξεκαθάρισε ότι η αρμοδιότητα για τον τρόπο λειτουργίας και τον έλεγχο αυτών των δομών ανήκει στην Περιφέρεια και όχι στο Υπουργείο Εργασίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αυτοί που εποπτεύουν αυτούς τους οργανισμούς δεν είναι το Υπουργείο Εργασίας, είναι συγκεκριμένα η Περιφέρεια. Όμως δε θέλω να προτρέξω και να πω εάν κάποιος υπάλληλος ή όχι έχει την ευθύνη. Το βέβαιον είναι ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια. Με τον έλεγχο και την ενδελεχή έρευνα που κάνει αυτή τη στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη, πολύ γρήγορα θα έχουμε απαντήσεις που όλοι θέλουμε να έχουμε και να αποδοθεί η δικαιοσύνη εκεί που πρέπει.»

Απαντώντας στην ερώτηση πώς γίνεται όταν συγγενείς να υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και από το 2012 να καταγγέλονται περιστατικά, η αρμόδια υπηρεσία να μην εντοπίζει κάτι μεμπτό, η υφυπουργός απάντησε ότι αν πράγματι οι καταγγελίες είχαν περιέλθει στην Περιφέρεια και αυτή δεν είχε ενεργήσει, τότε υπάρχει αβελτηρία. Πρέπει όμως πρώτα να περιμένουμε να διερευνήσει η δικαιοσύνη την υπόθεση για την απόδοση ευθυνών.

Όπως είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια αβελτηρία και καθυστέρηση στους ελέγχους. Αυτό μπορώ να το πω ως πολίτης βλέποντας ότι αυτές οι καταγγελίες αν πράγματι είχαν περιέλθει στην περιφέρεια και δεν είχε ενεργήσει. Από εκεί και πέρα ξαναλέω “Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης” θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να περιμένουμε όχι πολύ ελπίζω για την απόδοση των ευθυνών.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook