Παρουσίαση των νέων προγραμμάτων γυμναστικής για δημότες του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων.

Για πρώτη φορά στον δήμο Χανίων, εξετάζοντας τις δυσκολίες εκγύμνασης των πολιτών, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ειδικά σε κλειστού χώρους, διοργανώνονται προγράμματα γυμναστικής σε υπαίθριους χώρους, δωρεάν για τους δημότες.

Τα νέα προγράμμα παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη (24/2) στην αίθουσα τύπου του δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης και η προϊστάμενη του τμήματος αθλητισμού του δήμου, Λίνα Ψούνη. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει συμβουλευτική εκγύμνασης σε χώρους που υπάρχουν όργανα γυμναστικής, όπως πάρκα Αμπεριάς και Αγ. Αποστόλων, αλλά και ομαδικά προγράμματα πιλάτες και ενδυνάμωση στο πάρκο ειρηνης και φιλίας και πάρκο αγίων αποστόλων. 

Μάλιστα, θα διευρυνθούν τα ωράρια σε κάποια κλειστά γυμναστήρια, αφού θα προστεθεί ένα ομαδικό πρόγραμμα, όπως πχ στο κλειστό Ακρωτηρίου (Καμπάνι)

Επίσης, περιλαμβάνεται διαδικτυακό πρόγραμμα το οποίο πέρυσι ( σε εποχή lockdown) είχε μεγάλη απήχηση.

Στέλιος Μιχαηλάκης, Λίνα Ψούνη

Πιο συγκεκριμένα:

Προγράμματα συμβουλευτικής – ατομικής γυμναστικής

Πάρκο Αμπεριάς: Τρίτη και Τετάρτη από 15:30-17.00 θα παρέχεται συμβουλευτική για ασκήσεις γυμναστικής με τα όργανα από γυμναστή που θα βρίσκεται εκεί.

Πάρκο Αγ. Αποστόλων: Πέμπτη και Σάββατο: 08:00-09:30 και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή: 16:30-17:30 θα παρέχεται συμβουλευτική για ασκήσεις γυμναστικής με τα όργανα από γυμναστή που θα βρίσκεται εκεί.

Ομαδικά προγράμματα

Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας (στο θεατράκι): Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 16:30-17:30 (πρόγραμμα ενδυνάμωσης) και 17:30-18:30 (πιλάτες)

Πάρκο Αγ. Αποστόλων: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 17:30-18:30 (πρόγραμμα ενδυνάμωσης)

Οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν και ότι έχουν εξεταστεί από τον γιατρό.

Απαιτούμενο: ένα στρωματάκι άσκησης για τις ασκήσεις εδάφους.

Διαδικτυακό πρόγραμμα γυμναστικής: Δευτέρα, Τετάρτη 17:00-18:00, Παρασκευή: 18:00-19:00 (ενδυνάμωση και αερόβια γυμναστική).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook