Σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ συντείνουν στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη Ρωσία, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που ακολούθησαν την εισβολή στην Ουκρανία.

«Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως μέσω των επιλογών εμπορικών ταξιδιών που είναι ακόμα διαθέσιμες», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του. Το ίδιο υπουργείο είχε ήδη συστήσει στους Αμερικανούς πολίτες να μην μεταβούν εκεί.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί ότι αυτές οι εμπορικές επιλογές μειώνονται ραγδαία, λόγω των διεθνών κυρώσεων που περιλαμβάνουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου πολλών χωρών στα ρωσικά αεροπλάνα.

Η νέα προειδοποίηση της αμερικανικής διπλωματίας εκδόθηκε για να περιλάβει επίσης την απόφαση που ελήφθη να επιτραπεί η αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.

«Η ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να παρέχει υπηρεσίες ρουτίνας ή έκτακτης ανάγκης στους Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία είναι εξαιρετικά περιορισμένη», υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο επίσης προειδοποιεί για τον κίνδυνο «παρενόχλησης» Αμερικανών από τις ρωσικές Αρχές.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook