Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία, η οποία διακινείται στο Διαδίκτυο, η οποία λέγεται ότι δείχνει τον πρόεδρο Ζελένσκι να υπογράφει το εν λόγω αίτημα μέσα σε καταφύγιο

Την ίδια στιγμή που ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωνε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «κόκκινη γραμμή» για την Μόσχα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε αίτημα για ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.

Η υπογραφή του αιτήματος επιβεβαιώνεται από την παρακάτω φωτογραφία. 

Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία, η οποία διακινείται στο Διαδίκτυο, η οποία λέγεται ότι δείχνει τον πρόεδρο Ζελένσκι να υπογράφει το εν λόγω αίτημα μέσα σε καταφύγιο.

Πρόκειται για μία απόφασή, η οποία δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, παρόλο που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο Γομέλ της Λευκορωσίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την κατάπαυση του πυρός.

Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών της Ενωσης και αυτήν την στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η ένταξη είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από καιρό από την Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες στους κόλπους της ΕΕ για την διεύρυνση», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στα δεδομένα που αφορούσαν την πριν από την ρωσική επίθεση συγκυρία.

«Η Ουκρανία θα διαβιβάσει μία επίσημη αίτηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει την επίσημη θέση της και το Συμβούλιο θα εκφρασθεί», εξήγησε ο Σαρλ Μισέλ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook