Συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία με τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρα να βιώνουν κρίσιμες ώρες.

Η ουκρανική κυβέρνηση κατήγγειλε τη Μόσχα για τυφλό βομβαρδισμό κρατικών κτιρίων στο Χάρκοβο, με στόχο τον κυβερνήτη της περιφέρειας, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Επιπρόσθετα, οι αυτονομιστές του Ντονμπάς προετοιμάζονται για μεγάλη επιθετική ενέργεια στη Μαριούπολη, ανακοινώνοντας σε αυτό το πλαίσιο δύο διόδους για την έξοδο των αμάχων.

Επιπρόσθετα, διατυπώθηκαν συνολικά καταγγελίες για χρήση βομβών διασποράς και θερμοβαρικών βομβών σε βάρος της Μόσχας. Η ρωσική κυβέρνηση από την πλευρά της καταγγέλλει το ρωσικό στρατό για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου.

Στο διπλωματικό επίπεδο, η Λευκορωσία διαμήνυσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επιθέσεις εντάθηκαν, ενώ εικόνες από δορυφόρους χθες Δευτέρα κατέγραψαν ότι η ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, και είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα –όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ.–, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies. Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και κατευθύνεται προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook