Η τοποθέτησή του για όσα εξελίσσονται εδώ και μία εδβομάδα

Οσταρ των ταινιών δράσης και μάστερ των πολεμικών τεχνών Στίβεν Σίγκαλ είναι προσωπικός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και persona non grata για την Ουκρανία. Μάλιστα το 2017 είχε αποκλειστεί από τη χώρα για πέντε χρόνια αφού ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε στον ηθοποιό ρωσικό διαβατήριο. Ο Σιγκάλ τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι βλέπει και τις δύο πλευρές «σαν μια οικογένεια».

«Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φίλους και οικογένεια στη Ρωσία και την Ουκρανία», είπε ο ηθοποιός στο Fox News Digital. «Βλέπω και τα δύο κράτη ως μια οικογένεια και πραγματικά πιστεύω ότι είναι μια εξωτερική οντότητα που ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά για προπαγάνδα για να προκαλέσει τις δύο χώρες να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Οι προσευχές μου είναι και οι δύο χώρες να καταλήξουν σε μια θετική, ειρηνική λύση όπου θα μπορούμε να ζούμε και να ευημερούμε μαζί ειρηνικά», πρόσθεσε ο 69χρονος.

Το αστέρι του «Under Siege» διορίστηκε ως ειδικός απεσταλμένος για ανθρωπιστικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το 2018. Η αμισθί θέση θα «διευκόλυνε τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον πολιτισμό. τέχνες, ανταλλαγές κοινού και νέων», σύμφωνα με το πρακτορείο.

foto newsbeast.gr

Το 2021, ο Seagal εντάχθηκε επίσημα στο πολιτικό κόμμα υπέρ του Πούτιν A Just Russia – Patriots – For Truth σε μια τελετή.

Του δόθηκε η ρωσική υπηκοότητα το 2016 και υπερασπίστηκε την ηγεσία της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, αποκαλώντας τον Πούτιν «έναν από τους μεγάλους εν ζωή ηγέτες του κόσμου».

Μήνες αφότου του χορηγήθηκε η ρωσική υπηκοότητα και του δόθηκε προσωπικά διαβατήριο από τον Πούτιν, η Ουκρανία θεώρησε τον ηθοποιό του «Hard to Kill» απειλή για την εθνική ασφάλεια και του απαγόρευσε από τη χώρα για πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook