Στον κυρίως αγώνα συμμετείχαν 105 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Την Κυριακή των Αποκριών 06/03/2022 πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας τρεξίματος «Κροκόδειλος TRAIL», μήκους 20 χιλιομέτρων ,πάνω στον άξονα Σούγια – Γιαλισκάρι – Ανύδροι – Βίγλες και τερματισμό στο κέντρο της Παλαιόχωρας.

Στον κυρίως αγώνα συμμετείχαν 105 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παιδικός αγώνας σε μεικτό πεδίο(βράχια,άμμο,άσφαλτο) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου ,στον οποίο συμμετείχαν 170+ παιδιά.

Ο κυρίως αγώνας συμμετέχει στο καλεντάρι του πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος (HARTA).

Η πραγματοποίηση ενός αθλητικού γεγονότος πανελλήνιας εμβέλειας στην Παλαιόχωρα , πέραν των άμεσων ,θετικών οικονομικών επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία (εκτιμάται ότι ο αριθμός των αθλητών και συνοδών κατά το τριήμερο ήταν πάνω από 350 άτομα),προσφέρει σταθερά και μακροπρόθεσμα στον τόπο μας:

  • την μεταλαμπάδευση των αθλητικών αξιών και του «ευ αγωνίζεσθαι » στα παιδιά μας
  • την ετήσια συντήρηση/σήμανση και αναβάθμιση δικτύου μονοπατιών συνολικού μήκους 20+ χιλιομέτρων
  • την ανάπτυξη του αθλητικού/εναλλακτικού τουρισμού αναψυχής κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς μέσω της χρήσης των μονοπατιών
  • την ανάδειξη και προστασία του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής
  • την φιλανθρωπική δράση του σωματείου μας από τα έσοδα των διοργανώσεων

Όπως αναφέρουν το Σωματείο Δρομέων Παλαιόχωρας (Παλαιόχωρα Trail Running Team): “Το χαμόγελο όλων των συμμετεχόντων ,μεγάλων και μικρών, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και τη συμμετοχή”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook