Συγκεντρώθηκαν πάνω από επτά παλέτες με τρόφιμα που θα αποσταλούν στην Ουκρανία – Συγκινητική πρωτοβουλία από τους μικρούς Χανιώτες

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προχώρησε σε μια δράση συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πολίτες της Ουκρανίας που δοκιμάζονται από τον πόλεμο. Ειδικότερα το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα για τέσσερις μέρες από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις αποθήκες του Δήμου Χανίων.

Για ακόμα μια φορά οι Χανιώτες έδειξαν την έμπρακτη συμπαράσταση τους και την ευαισθησία τους καθώς με την συμβολή των πολιτών συγκεντρώθηκαν πάνω από επτά παλέτες με τρόφιμα τα οποία θα αποσταλούν σε όσους τα έχουν ανάγκη στην Ουκρανία, με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Η κ. Ελένη Ζερβουδάκη αντιδήμαρχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε  «Είχαμε ξεκινήσει από την Τρίτη 8 Μαρτίου την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία. Φυσικά το τμήμα κοινωνικής πολιτικής δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε όλο αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Από την Τρίτη 8/3 έως και την Παρασκευή το μεσημέρι στις 14.30 μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό Χανίων συγκεντρώνονταν τρόφιμα για τους Ουκρανούς που βρίσκονται σε αναγκή. Η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό» 

Μάλιστα όπως ανέφερε η κ. Ζερβουδάκη στο Flashnews.gr « Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν τα οποία ξεπέρασαν τις επτά παλέτες θα μεταφερθούν το Σάββατο στον παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα και από εκεί στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό»

Παράλληλα η κ. Ζερβουδάκη «ευχαρίστησε θερμά όλους τους Χανιώτες για την συνεισφορά τους σε αυτή την πρωτοβουλία καθώς ανταποκρίθηκαν τόσο γρήγορα σε αυτή την πρόσκληση από το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του δήμου. Ακόμη ευχαρίστησε τις κοπέλες από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που παραλάμβαναν και συσκεύαζαν τα τρόφιμα για να είναι έτοιμα όταν θα μεταφερθούν στον προορισμό τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά « Ο Χανιώτης για άλλη μια φορά έδειξε τη «μεγάλη ψυχή», την συνείδηση και την αλληλεγγύη του».

Ωστόσο και μικρά παιδάκια θέλησαν να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους στα παιδάκια της Ουκρανίας που βιώνουν την βιαιότητα του πολέμου. Όπως ανέφερε η κ. Ζερβουδάκη στο Flashnews.gr «Μικρά παιδάκια ζωγράφισαν ζωγραφιές και έγραψαν γράγμματα στα παιδάκια της Ουκρανίας θέλοντας να δώσουν δύναμη και να δείξουν την αγάπη και την συμπαράσταση τους»

Ο Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει την προσπάθεια για συλλογή τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης. 

Δείτε όλα όσα είπε η κ. Ελένη Ζερβουδάκη στο Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook