Η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, με θεματολογία που αφορά στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 των Δήμων Ιεράπετρας και Βιάννου. Στόχος είναι η πληροφόρηση και η διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης έχουν προσκληθεί οι Δήμαρχοι και φορείς της περιοχής. 

Σημειώνεται ότι, ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων και πολιτών μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά της covid-19. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης σοβαρότητας του θέματος, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, προβλέπεται να αποτελέσει αντικείμενο μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook